Branddetectie

Elke seconde telt! Een brand tijdig detecteren is van het grootste belang.

Een degelijk brandbeveiligingssyteem bespaart u heel wat ellende. Elk brandje voorkomen zal u nooit lukken. Zelfs niet met het meest gesofisticeerde systeem. Bergen Security biedt u een detectiesysteem dat u in geval van brand tijdig waarschuwt. Zo kan iedereen tijdig het gebouw verlaten en u verzekert naast uw eigen veiligheid ook die van uw huisgenoten, gasten, werknemers en van iedereen die zich in het gebouw bevindt. Bovendien beperkt een degelijk systeem ook de schade aan en het eventuele verlies van uw persoonlijke bezittingen, belangrijke documenten, bedrijfsadministratie en installaties of toestellen.

Een branddetectiesysteem installeren wordt niet enkel ten zeerste aangeraden, in een aantal gevallen behoort het tot de voorzorgsmaatregelen die door de wet (ARAB) worden opgelegd. Heel wat verzekeringsmaatschappijen dekken enkel brandschade als het gebouw uitgerust is met een brandbeveiligingssysteem en nemen dit ook op als voorwaarde in de polis.

Wat als u niet aanwezig bent op het moment dat de brand ontstaat? Dan is een meldkamer van onschatbare waarde! Als uw brandmeldingsinstallatie aangesloten is op een alarmcentrale zal men daar volgens het afgesproken protocol handelen en de brandweer ter plaatse sturen.

Elk systeem voor branddetectie dat Bergen Security installeert voldoet aan alle strenge wettelijke normen. Wil u uw woning of bedrijf uitrusten met een branddetectiesysteem? Wij adviseren u graag en bekijken vrijblijvend de verschillende mogelijkheden.